8 de novembre del 2012

El comportament assertiu d'un tutor


         El tutor és una figura docent indispensable per a l’educació de cada nen. Aquest, és el responsable de comprendre i ajudar a l’estudiant per tal de poder millorar sempre que sigui possible el seu recorregut escolar. Els tutors es caracteritzen pel comportament enfront als alumnes i cadascú, té un de diferent. Alguns d’aquests són constants, exigents, comprensius, motivadors, incompetents, ignorants,observadors, atents... Aquests comportaments esmentats anteriorment es resumeixen en tres patrons de conducta principals, que són: passius, agressius i assertius.


           El patró de comportament que hem escollit per explicar al blog, ha estat el patró assertiu, ja que creiem que un tutor d'aquestes característiques és aquell que ens pot proporcionar més ajuda i confiança. Tenir un caràcter assertiu consisteix a saber expressar en el moment oportú i de la manera adequada les nostres opinions, sentiments i necessitats, sempre respectant i acceptant els arguments dels altres. L’assertivitat és una conducta, per tant, és un aspecte que cal desenvolupar i entrenar constantment. Tenir tacte comporta el fet d’entrar en contacte eficaçment amb els altres, una vessant molt important que haurien de tenir en compte tots els tutors.

          En el següent vídeo, extret de Youtube es mostra una conducta agressiva per part de la  directora, envers la conducta assertiva de la professora.






               Salutacions de Montse, Alison, Gemma, Mireia i Clara.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada