15 de novembre del 2012

Habilitats Comunicatives



Les habilitats comunicatives es defineixen com els processos que desenvolupem els éssers humans per poder dur a terme la comunicació a través de les habilitats lingüístiques orals i escrites que es relacionen directament amb la parla, l’escriptura i l’acció d’escoltar. En algunes ocasions és molt complicat aplicar unes habilitats comunicatives eficients i adients en el context en el que un es troba. Per aquest motiu, molts docents creuen oportú impartir mòduls i assignatures per poder potenciar aquesta capacitat.



 Treballar en l’àmbit de l’educació comporta exposar-se a parlar en públic constantment mantenint sempre un to de veu adequat, una compostura correcta i mostrant sempre seguretat i fermessa sobre allò que es parla en aquell moment. Per tant, nosaltres considerem molt important i imprescindible l'existència de tal assignatura en els graus referents a l'educació per ajudar-nos a desenvolupar correctament la capacitat de parlar i escriure sense tenir cap mancança de cara a la nostra futura professió.

               Salutacions de Montse, Alison, Gemma, Mireia i Clara.

4 comentaris:

Anna Admetller ha dit...

Gran veritat, en la nostra professió és IMPRESCINDIBLE tenir unes bones habilitats comunicatives.

Dani ha dit...

És un contingut que es treballa poc a l'escola en general, però molt neessari en món professional. Malauradament coneixem molts casos de persones amb bons coneixements teòrics però incapaços de difondre'ls amb preu claretat.
En la cultura anglosaxona les habilitats comunicatives són de caire transverssal i presents en totes les etapes comunicatives.

Unknown ha dit...

Doncs si Anna, si és necessari, cal preparar-se ja que hi ha una oferta molt àmplia de cursos adreçats al professorat per millorar les seves habilitats comunicatives.

Gràcies per comentar!

Unknown ha dit...

Ens ha resultat molt interesssant el teu comentari Dani, tens tota la raó. Aquests últims anys l'educació s'ha preocupat una mica més sobre aquest aspecte, però lo idíl·lic seria seguir els passos de la cultutra anglosexona i incorporar en tots els aspectes, la pràctica de les hab ilitats comunicatives i de les habiñlitats socials en general.

Moltes gràcies per comentar!

Publica un comentari a l'entrada